Arazideki gezerken birilerinin yaklaşık 3 metre civarı açtığı yere girdim,herhangi bir işaret vs olmaksızın neden açtıklarını merak ettim fakat kazılan yerin içinde toprağ elime alınca tenekeden şu resimdeki parça çıktı, yorumlarınız ricasıyla.
![]()
Arazideki gezerken birilerinin yaklaşık 3 metre civarı açtığı yere girdim,herhangi bir işaret vs olmaksızın neden açtıklarını merak ettim fakat kazılan yerin içinde toprağ elime alınca tenekeden şu resimdeki parça çıktı, yorumlarınız ricasıyla.
![]()
Görünene göre karar verenler ne kadar az şey gördüğünü bilmeyenlerdir...
O zaman sonuca ulaşamayız. Bu haliyle bir şey ifade etmez çünkü. Diğer yarısını bulmanız gerekiyor orada, tabi orayı açanlar işi bilmeyenler olup bu yarısı gibi onu da oraya attı ise... Umalım da öyle olsun ve iç kısmını dağıtmamış olsunlar.
ben sancağa benzettim ama türk bayrağı motifi gibi bir motif var arma da olabilir.
Verdiğimiz her cevap bilgi amaçlıdır herhangi bir teşvik yönünde olmamaktadır.
Yasadışı kazıdan uzak kalalım.
çevre fotolarını ,özellikle kazılan yerin çevre taşlarını şöyle bir dolaşıp tetkik etseniz bazı işaretler görebilirdik taşlarıda oynatmışlar yerlerinden çözülmesin diye heralde ,yinede fotolayın aşağısı yolmu deremi oradanda foto görelim ,soldaki taşın arasındada çanta kasaya benzer bir işaret var özdeciğim gizleme çok iyi olmamış belli![]()
Şimdi diyeceklerimi herkes ilk defa duyacak o yüzden sıkı durun ve iyi dinleyin.
Bu bir madalyon olup, el aynası gibi kapaklı ve iki taraflıdır. Dışındaki detayların manası farklı olup, dış detaylar bir şey buldurmaz. Asıl önemli olan kinder sürpriz yumurta gibi içidir.
Olur da bir gün denk gelirse, tarihi bir obje ama teneke işte yahu bu vs deyip atmayın, 3-5 kuruşa bedavaya kimseye vermeyin !
İç kısmına macunu andıran, horasanın ince özel elenmiş ve sıva türünde en ince versiyonu bir madde sürülüp arazi ve detaylar kısmen nakış gibi işlenir ve kurutulur. Asla bozulmayacak şekilde de içinde kalır ve muhafaza edilir.
İçerisine işlenen detaylar da bölge haritası ve hedefler olup, kesinlikle hedef birden fazladır.
Belki değerli Omega ustamızın dede konularından bir cümlesini hatırlayanlar olur. "dedeye yakın 2 tek sarı, aşağı mahallenin haritası..."
İşte bu madalyon da kısmen onun gibi bir mantık...
Hedefler tabi ki çıktığı yerin çok yakınında, dibinde olmayıp belli bir mesafededir ve kesinlikle birden fazla hedef vardır, ve patika ya da su yolu bu madalyonun çıktığı yere kesinlikle dayanır.
Aynısı ya da aşır benzeri denk gelirse, güzel eski bir şey ama teneke deyip atmayın, hayatınızın hatasını yapmayın. Çünkü onun kendisi değil, içindekiler önemlidir ! İnilen yerde aranan şey zaten bunun ta kendisidir.
Bu bilgileri de Türkiye'de bilen kaç kişi var onu da bilmiyorum ve aslında bunlar sırdır.
Ancak Define Yolu ailemize özel vatana millete hayırlı uğurlu olsun diyelim.
Saygı ve selamlar
Konumuz bu ustam, bu kayanın 25-30 adım doğusu.
https://www.defineyolu.com/showthrea...lak&highlight=
![]()
selaymun aleykum degerli ustam.burayı aldıgim duyuma gore bir cubukcu soylemis ona gore calismislar,birsey cikmamis.cubukcu o zaman dogru yeri bulmus. bunun hemen 20 metre batisi dere. 150 metre guneybatisinda civcivli tavuk oldugu soylenen ters cevrilmis 15-20 tonluk bir kaya var, isaret gorulmesin diye kayayi ters dondermisler
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (1 kayıtlı ve 2 misafir)