![]() |
|
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Eşkiya Belgeleri Eşkiya belgeleri hakkında genel bilgiler |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: May 2009
Tecrübe Puanı: 9
![]() |
arkadaşlar bu tür konuları uzun süredir takip ediyorum her kez bir şeyler söylüyor yok ege yok güney doğu yok sakarya trakya falan filan bu konuyu çok iyi bilmiyorum fakat bildiğim tek bir şey var ille arıcaksanız bursa bandırma arsından başka yerde aramayın sahte ve ya gerçek bakın belgelerin hepsinde dersaadet diye biyerden bahsediliyor ve her şey burda başlıyor dersaadet marmara denizidir isterseniz araştırın ve birazda hesap yapın bacalı mağra karacabey yeni köy sahilindedir ve buradan yeni köy ormanları başlar bu ormanlardan karadağa çıkarsınız bu dağın şimdiki adı nedir bilmiyorum belki aynıdır ama bizim babamızdan dedemizden duyduğumuz ismi budur ve bu bölgede birbirine yakın olmamakla beraber erikli yayla kirazlı yayla ve kara dere vardır ve kara dağda bir sürü irili ufaklı dere vardır yeni köy dediğimiz köyünde adı eskidir ismi değişmedi bu dağda bir derede suyun altından bir mağraya girildiğine bizzat şahidim içerde çeşitli işaretler var eğer bilgileri tutan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() Üyelik tarihi: Oct 2008
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
dogrudur kardeşim o bahsettigin yerlerde ingilizler 60 yılarda bir emaneti aldılar diye biliyorum. karadagın köylüleri bilir ingiliz şirketine orman kesme izni veriliyor 2 mühendis haritayla gelip bir köylüyle beraber malı alıyolar malı aldıktan sonra köylüye kahve ikram etmişler daha sonra amcam orda uyuyunca kaçmışlar o civarın köylerinde bilinir bu hikaye ve burası yaşlılar bilir degirmen gibi bi yerden almışlar 4 katır yükü varmış derler...
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
aynen doğrudur kardeşim .zaten belgelerde belli bir yerden baktınmı deniz gözükür der.mesela dersaadettinin güneyi der.dediklerine katılıyorum
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: May 2009
Tecrübe Puanı: 9
![]() |
evet arkadaşlar orda burda diyenler neden cevap vermemiş madem bu kadardır burayı arıyonuz gelin size yol gösterelim dersaadet diyoruz karadağ diyoruz yeni köy diyoruz adam yok ege olucak diyor bacalı mağra diyoz kapanca limanı diyoz eşkel diyoz adam yok güney doğu diyo lütfen arkadaşlar muhabbet olsun diye bi konuyu tartışmayalım ben iyi kötü bazı yerleri biliyorum fakat bu efsane öyle üç beş kişiyle çözülmez işte onun için hiç düşmedim peşine alın meraklısına bi bilgi daha kapı kaya diye aradığınız sarı renkte bir tarafı dümdüz önünde küçük taş yığmalar mı var düz olan yerinde kapı kadar horasanla kapatılmış bi girişmi var ben alırım diyen varsa çıkıcak katırlıya bakıcak kestele doğru görücek kapı kayayı ama sadece görücek
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|