DefineYolu.Com

Geri git   DefineYolu.Com > Belgeler > Eşkiya Belgeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Eşkiya Belgeleri Eşkiya belgeleri hakkında genel bilgiler

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 03.01.2010, 23:53   #1
ocuself
Uye
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : ocuself is on a distinguished road
Lightbulb Volçan Kimdir...

Volçan monika çiftliğinin generalidir. Monika ise iznik Bizans Krallığının kraliçesidir. İznik Türklerin eline geçeceği zaman bütün kıymetli variyetini Monikanın çiftliğine götürmüştür. Ve burada saklanmıştır. Bu Bizansın generallerinden 4 tanesi 900 askerle bu çiftlikte görevlerine devam etmişlerdir. Bu çiftlik Osmanlı toprakları içersinde kaldığı için kendilerini gizleyebilmek amacıyla buraya bir manastır yapmışlardır. Manastırın isminide KARA MANASTIR koymuşlardır. Bu çiftliğin 400 hane hizmetçisi vardır. Bunların hiçbiri Türk değildir. Bu çiftlikte yapılan faliyetlerin hepsi Bizans ı tekrar kurabilmektir. Bu bölge İznik le İstanbul arasındadır. Bu bölgenin bir ismide KÜÇÜK İSTANBUL dur. Bütün aranılan işaretler buradadır. Fakat bunların hiçbiri meydanda değildir. Yer altında mahsen girişlerinin kapısındadır. Yani hiçbiri yeryüzünde değildir. Kimse boşuna aramasın.Burda bulunan işaretler:

Avcı-karaca, topal ayı, balık, tospa, kirpi, eğer, kılıç, sarı göl, maden deresi, bayrak tepe, salyaları akan kurt ve diğerleri...

Bu bölgeye hıristiyan devlet kurabilmeleri için diğer hıristiyan ülkelerden altın yardımı gelmiştir. Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya...

Bu bölgeyi benim gibi bilen İstanbulda birçok kişi vardır. Fakat hiçbiri sır vermez. Hiçbiri müslüman değildir. Hiçkimse başka yerlerde birşey aramasın. Dolu olan bölge burasıdır. Başka yerdekiler sahtedir. Boşuna uğraşmayın. Hiç bişey elde edemezsiniz.
ocuself isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.01.2010, 08:15   #2
kurtaran
Aktif uye
Tecrübe Puanı: 12
Rep Derecesi : kurtaran is on a distinguished road

ocuself bu konu hakkında her kez bir şeyler anlatıyor.eğer böyle bir şey var ise en mantıklı yaklaşanı ve bilinçli hareket edeni omega ustamı gördüm.sende cok kati yazmışın. her halde elinde bunlarla ilgili cok sağlam belgelerin var.herhalde bu kadar bunun meraklısını hayal kırıklığına bırakmassın.o konularla benim pek ilgim yok ama cok eskiden beri dinlerim yazıları takip ederim değirmenden bahsederler, sarı göllerden bahsederler.büyük büyük tepelerden bahsederler ve bunların üzerlerinde mezarlardan bahsederler, yaylalardan bahsederler, sarı meşelikten bahsederler, bir sürü ceşmeden bahsederler, bir sürü köyden bahsederler , bir sürü köprüden ve büyük mağaralardan bahsederler benim anlayamadığım bunların hepsi nasıl olduda yer altına sığdı.abi elinde bunlarla ilgili belge var ise yazarsan bu işlerde bir nebze aydınlanmış olur ve 2010 senesindede wolcan gurubu cığır acmış olur.
kurtaran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.01.2010, 14:43   #3
ocuself
Uye

mahsende olması gerekenler (topal ayı,civcivli tavuk,salyaları akan kurt,kantar, vs.) Sarı göl şu anda meydanada. Bayrak Tepe meydanda. bunlarında yer altında olması zaten imkansız. olması gerekenler olması gerektiği yerde. Ben bunları bunları gömenlerin varislerinden aldım. Yani direk kendilerinden.
Alt 04.01.2010, 18:59   #4
ocuself
Uye

fazla ip ucu vermemek için az bi resim koyuyorum.

Alt 04.01.2010, 21:13   #5
efo6013
Forumla ilgili uye
efo6013 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübe Puanı: 13
Rep Derecesi : efo6013 is on a distinguished road

SLM arkadaşım anlattığına göre bazı belğelerim var anlamındasıneğer belğelerin gerçekse senin olsun ama konuyu bu gibi resimlere kesmene bir anlam veremedim konuyu çok güzel başlattın ama sonunu başından atar gibi benim elimde bu resimler var mı diyeçeksin onu anlamadım eğer resimleri mana edeçese boşuna uğraşma çükü bu resimlerden benim elimde düzünesi ile var arkadaşım bu site paylaşım vede yardımlaşma dır eeğer elinde belğen gerçekse bu sitedeki arkadaşlarada yardım etmiş olursun belgelerini açıkla ki tüm arkadaşlarımız yardımçı olsunlar ama konu arasında lütfen resim yükleme ki konuyu arkadalarımız ellerinde ne varsa yardımçı olsunlar sayğılar
efo6013 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.01.2010, 22:53   #6
ocuself
Uye

Alıntı:
mountaineer´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki ispatınız varmı ocuaself arkadaşım.Söylem den öteye geçmiyor kimse.
İnş. sizi elinizde resim vardırda bizi utandırırsınız.
Saygılar.

Bu mesajın cevabıdır...
Alt 04.01.2010, 23:22   #7
scourgeofqod
Super Moderator
scourgeofqod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübe Puanı: 20
Rep Puanı : 12
Rep Derecesi : scourgeofqod is on a distinguished road
Standart Sa

Alıntı:
ocuself´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu mesajın cevabıdır...
Bence bu fotolar o cevabı sağlayamamış..... En azından bu fotoların yanına neyin ne olduğunuda yazabilirdiniz. Mesela şu fotoda gördüğünüz oyma volcanın aranılan ama bulunamıyan en has işaretidir gibi......
Saygılar.
[Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...]VAZİFEDE MERHAMET VATANA İHANETTİR! [Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...][Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...][Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...]
scourgeofqod isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.01.2010, 23:49   #8
MustyanG1383
hışş çaktırma...
MustyanG1383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 49
Rep Derecesi : MustyanG1383 batıbeyi

ah voljan ahh bu voljan varya bu volcan bütün definecileri mezara gönderirde kendi yine yaşar...
bu şeye benziyo biri sanalda bir konu açar tıklama yoluyla o kişiyi meşhur ederiz o kişi çoktan üsküdarı geçmiştir ama biz hala tıklama yarışı yaparız hatta o sıralarda birde fikir ayrılığı girer araya biz tartışadururken sen tıklama nben tıkladım die.
o tıklanan çoktan tıklamıştır hepimize..

ya paşalar bu define olayında şu voljan tarihini bir bıraksak olmazmı.
kim gerçekten bütün belge ve resimleriyle kanıtlarıyla gelip işte budur diyene kadar
ki öle birinin gelmesini ben beklemek istemem çünkü gelmez.
voljan o kadar akıllı ki başka bir konuda omega usta hani bahsetmişya
1912 aslında tarih değil kervan yolundaki çeşme die.
aynı öle birşey o belgede orada bahsedilen ali ağa değirmenide emin aga değirmenide.
köpeğinden ballı kayasına aksu ak sarıgölde sarıgöl değil bilginize.
o yüzden ben sağlam değilim bu konuda polimiğe girmeyecem ama sizde açın ufkunuzu.

BU BAYRAK ALTINDA NEFES ALIP
BU VATANIN VARLIĞINI KABUL EDEN
BU DEVLETE BENİM BABAMDIR DİYEN
BU ÜLKEYİ SEVEN SAYAN SAHİP ÇIKAN HERKES KARDEŞİMDİR KARDEŞTİR...

DUALARLA KALIN DUALARLA
MustyanG1383 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.01.2010, 23:57   #9
scourgeofqod
Super Moderator
scourgeofqod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübe Puanı: 20
Rep Puanı : 12
Rep Derecesi : scourgeofqod is on a distinguished road

Alıntı:
MustyanG1383;´isimli üyeden Alıntı
ah voljan ahh bu voljan varya bu volcan bütün definecileri mezara gönderirde kendi yine yaşar...
bu şeye benziyo biri sanalda bir konu açar tıklama yoluyla o kişiyi meşhur ederiz o kişi çoktan üsküdarı geçmiştir ama biz hala tıklama yarışı yaparız hatta o sıralarda birde fikir ayrılığı girer araya biz tartışadururken sen tıklama nben tıkladım die.
o tıklanan çoktan tıklamıştır hepimize..

ya paşalar bu define olayında şu voljan tarihini bir bıraksak olmazmı.
kim gerçekten bütün belge ve resimleriyle kanıtlarıyla gelip işte budur diyene kadar
ki öle birinin gelmesini ben beklemek istemem çünkü gelmez.
voljan o kadar akıllı ki başka bir konuda omega usta hani bahsetmişya
1912 aslında tarih değil kervan yolundaki çeşme die.
aynı öle birşey o belgede orada bahsedilen ali ağa değirmenide emin aga değirmenide.
köpeğinden ballı kayasına aksu ak sarıgölde sarıgöl değil bilginize.
o yüzden ben sağlam değilim bu konuda polimiğe girmeyecem ama sizde açın ufkunuzu.
Haklısın usta, aynen sana katılıyorum.
[Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...]VAZİFEDE MERHAMET VATANA İHANETTİR! [Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...][Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...][Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...]
scourgeofqod isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.01.2010, 07:41   #10
kurtaran
Aktif uye
Tecrübe Puanı: 12
Rep Derecesi : kurtaran is on a distinguished road

şimdi burda ben her kese katılıyorum. ama bir şeye katılmıyorum.bu gibi bilgilerde ben hic tatmin ve bu işle iştigal edenleri yönlendirecek sağlam bilgi sunulmuyor. kacak güreşiliyor.ben bu resimlerlede tatmin olmadım.bu resimler her daim arazide olacak fotoraflar.mesela o kayadaki roma döneminden önce kullanılan ruh deliği işaretine benziyor. aynı işaretten ac internetten burhaniye dede kayası yaz karşına büyük sunak kayası cıkar bu kayada buna benzeyen 20 ile 25 arasında aynı özellikte işaretler var.hatta 7 veya 8 tane basamakları mevcut.bana kalırsa bunlar mezar işaretleri.ama o eşkiya gurubunun okuduklarıma görede böyle hafife alınacak işaretler değil.elinde sağlam bilgi var ise bence eğer benim elimde olsa idi paylaşırdım.hiç kimsedende cekinmezdim. milet şöyle para böyle para alamayız edemiyiz diyor.ama şuda bir gercekki insanlarda 3 kuruş veya 5 kuruş için istanbulda her şeyi göze alıp postane ve banka soyuyor.3 lira için adam öldürüyor.eğer benim elimde belge olsaydı bakarım bu sitede bu işin profosyeneli kim misal omega ustam kime güveneceğim tanımıyorum ama binbang abi veya ronin usta giderim anlatırım noter kanalı ile resmi kazıya soyunurum eğer elimde belge gercek ve gercek olduğuna inanıyorsam hic cekinmem.1 sefere mahsus1989 senesinde gerekli yerlerden izin alıp ve hatta sit alanı icinde resmi kazı yaptım.güvendiğim için ama boş cıktı.hem öyle bir olay büyütüldükü o zaman kafası ile valla belki 60 veya 70 kişilik jandarma timi önlem aldı yollar kesildi olan tabi bana oldu dünya param gitti.şimdi yaş aklı selime erdi bir şey yapacaksam ilk önce belgeye güvenmem lazım.bilgiye güvenmem lazım.eğer elinde sağlam belgen var ise sağlam bilgin var ise bence hiç cekinme sen bir şey yapamıyorsan bu işi yapacak iyi insanlar var bali onları yönlendir.
kurtaran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.01.2010, 21:28   #11
efo6013
Forumla ilgili uye
Standart Teşekkürler

[quote=mountaineer;160492]S.a
Arkadaşım resimlere dün baktım ve inan cevap bile yazma gereği duymadım.Ama mesaj a cevaptır demen tuhaf geldiği için şimdi yazıyorum.
Sence gerçekten aradığımız cevaplar bunlar mı?
Hani salyası akan kurt ,avcı karaca vs.. vs...
Bir tane oyuk koymuşsun işte burası deyip çıkmışsın işin içinden.Biz senden yer istemedik bölge istemedik.Söylediklerini ispat et dedik.
Valla bu resimlerle bu ispat olmadı.Kusura bakma.[/quot
Ustaya katılıyorum bu resinden istersen bende sıralı şeklinde var ıspat büyle olmaz belğelerini açıklarsın biter ama sende belğe yerine elinde sadeçe bu resim var başka ıspat yoktur sayğılar
Alt 06.01.2010, 09:42   #12
ocuself
Uye

oraya koyduğum resimlerden tek çengelli ok çok önemli merkez bir yerin işaretidir bilgisi olan için yterlidir deliğe gelince bu delikler üç tanedir ayrı kayalarda aynı hizada drdüncüyü bulamadım döt köşe olacaktı salyaları akan kurt resmi monika çifliğinin su sarnıcının tabanındadır bu resmi buraya koymuyorum çükü buradada bir sürü defineci var ortalık karışır braya resmi kazı alınsa bizanstan kalma bu resnnni kırdırırlarmı bu çok zor diğer mahsenler içinde aynı şey geçerli ben burada bir şey ıspatlamak için yazmadım kimseninde yardımına ihtiyacım yok benim amacım boş yere insanların parçalanmasını önlemek
Alt 06.01.2010, 19:29   #13
bursaranger
Uye
Rep Derecesi : bursaranger is on a distinguished road
Standart monika çiftliği

kardeş bu monika çiftliği izniğin neresinde.bilgi verebilirmisin.ayrıca bilgi paylaşım sitesi burası.bilgi vermeyecektin de ne diye açtın bu konuyu.milletin beynine ? işareti koydun.ben kendim resmi kazı yaptıracağım diyorsan bir şey diyemem.ama öylede,böylede bu konuyu açmayacaktın.madem ki açtın bilgi ve belgelerini dök ortaya belki bir TÜRK vatandaşı sebeplenir.saygılar....
bursaranger isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.01.2010, 20:27   #14
efo6013
Forumla ilgili uye

slm arkadaşın bilğilerine zaten bizimde ihtiyaçımız yok ama boşuna milleti oyalamak kim derki senin yerinde resmi kazıyı neçesaretle ama arkadaşım burası paylaşım amaçlıdır arkadaşımızın dedeiği gibi belki bir TÜRK evldı sebeblenir ama bizlerde rab benaçılık var yanlız benim olaçak başkasını istemiyorum demektir arkadaşım paylaşım amaçlı yerin varsa açıkla yoksa hepsi senin olsun
Alt 07.01.2010, 07:43   #15
salih49
Uye
Rep Derecesi : salih49 is on a distinguished road
Standart volçan voyvoda kim dir?

SLM arkadaşlar,volçan voyvoda,nın kim olduğunu o kadar çok merak eden var. Ben de onlardan biriyim,birkaç yıl önce elime bulgarca bir roman geçti .Buromanın adı ;volçanın köprüsü; ,benim tavsiyem bunu okumanız gerek.Orada volçanın özgeçmişini ve ne sebeple eşkiya olduğunu,ona istanbuldan bilgi veren kim, bunların hepsini yazıyor.Ben bu romanı okuduktan sonra bir araştırma yaptım-sonuç şu:Volçan YILDIZ dağları eteklerinde FAKİYE köyünde doğmuş ve ilk eşkiya parasınla oraya bir köprü yaptırmış. selametle kalın.
salih49 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.01.2010, 11:40   #16
bursaranger
Uye
Standart volcan

salih kardeş.bize doğduğu yer değil,doyduğu yer lazım.saygılar.
Alt 07.01.2010, 13:24   #17
ocuself
Uye

Arkadaşlar benim bir arkadaşım karsa gitti orada üç ay kazı yaptı ve boş döndü diğer bir arkadaş gurubuda Antalya tarafına gitti onlarda boş döndü Ben sizden bu gibi yerleregidip boş yere uğraşmamanız için yazdım size bölge gösterdim İZNİK İSTANBUL Bu bölgenin dışına çıkmayın Resmi kurumlarda bu bölgeyle ilgili belgeler var burada gömülen paraların haricinde paralar kadar değerli başka olaylar var ben bu yer için daha fazla bir şey söyleyemem söylemiş olursam yarın burası anababa gününe döner onu kendiniz bulun benim size yardımım bu kadar olur daha fazla bir şey söyleyemem
Alt 07.01.2010, 14:58   #18
bursaranger
Uye
Standart volcan

zaten bu eşkiya belgelerinde biraz da olsa doğruluk derecesi var ise,benim tesbitime göre,iznik,dutluca,pamukcu yokuşu,hersek,ayranpınarı,deve bağırtan yokuşu,yani sizin anlıyacağınız eski köy isimleri hep iznik bölgesine rastlıyor.bu bölgede olduğu kesin.ben heryerde diyorum,millet samsun,ordu gibi illerde arıyor.ne işi var kardeşim eşkiyanın at ile o kadar yol gisermi.her bölgenin ayrı eşkiyası vardı o dönemde.karadeniz tarafı rum eşkiya paralarını ararsa daha i,sabetli olur.kardeşim.iznik bölgesi ile yazdıklarım doğrumu.doğruysa biraz daha tuyo verde sebeplenelim.toprak altında kime faydası var.saygılar.
Alt 31.01.2010, 13:50   #19
okantex
Forumla ilgili uye
Rep Derecesi : okantex is on a distinguished road

Omega hocam,

aklim bazen bu insanllari anlamaya yetmiyor
ya arazide karsilassam yemegini paylasir ,cay ikram eder ,
sir saklamadan soyle bisey ariyom der,bilende gel o surada der,
ama nette oldumu , il ilce ismi vermekten cekiniyorlar
ya arazide ilceyi birak koyu mahalleyi soylesem yuze birakacagim bi esyayi bulmakta zorlanirlar, dag basindaki bi noktayi sir gibi saklarlar.

sen kurt saglam diyorsun , sorsam diyecen belki trakyada, ama ne sekilde bilgi vermiyorsun
ocuself kurttan bahsediyor diyor su sarnicinin dibinde sorsaam o da der belki bursada
sonra gel arayi bul

demisler bolge istanbul iznik arasinda bi gizli saray olan bolgede ,osmanli iznigi aldiktan sonra kurulan bi duzen ve osmanlinin son demlerine kadar ayarkta osmanli topraklarinda varligini surduruyor ,vatikan misal???
volcan da general , ???

gelde salyalari agzindan akitma , kurt degil ben kudurcam bu bolgede
hehe
okantex isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.2010, 18:22   #20
lion76
Forumla ilgili uye
lion76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rep Derecesi : lion76 is on a distinguished road
Standart slm

madem istanbul ile iznik harici yerlerde define diye bi olay yoksa o zaman bu bölgelerde işaret paylaşan arkadaşlar neden oyalanıyo o zaman denilsinki arkadaşım bölge neresi doğu kardeş burda define olmaz denilsin yada söylenenler bütün ayrıntılarıylan açıklansın lütfen inanınki burdaki çok arkadaş bu konulara gereken cevabın verilmesini çözümünü bekliyordur gereken cevapların verileceğini umuyorum hepinizi selamlıyorum...
lion76 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)

Seçenekler
Stil