![]() |
|
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Eşkiya Belgeleri Eşkiya belgeleri hakkında genel bilgiler |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Aug 2008
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
merhaba arkadaslar sızden rıcam şudur volçan aait bılgı ve belgeler ve kendıne has iz vede işaretler nelerdir horasan dışında dokum kayayı hangı ozellıgınden anlarız ılgınıze şimdıden t5esekkurler...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Tecrübe Puanı: 14
![]() |
bazı hikayede derki zamanında istanbulda 2 tüccar her cuma sabahı ezandan önce yola iki aracla düşerlermiş pazar aksamı geri dönerlermiş bir gün cırakları dayanamayıp sormus usta gidiyosunuzda neden iki aracla gidiyosun demiş,ustası der oğlum bizim gittiğimiz yerleri bir görsen sasarsın,aracın biri yolda kalırsa diğeriyle dönmek için iki aracla gideriz demiş.ve gittikleri bu mesafe istanbula 4,4.5 saat mesafeymiş.volcanın definesi peşine giderlermiş.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
Tecrübe Puanı: 14
![]() |
ah bu volçan herkesin hayallerini süslüyor
hiç bi yerde volçan hakkında kayıt yok osmanlı arşivleride dahil hepsini araştırdım amacım doğruluğunu teyit ettirmekti ama bulamadım varlığına inanıyorum yeşil dağını arıyorum bana göre ıstıranca dağı çünkü gemi kayanın parası ordan alındı kimine göre uludağ ama araştıran arkadaşlar varsa ıstıranca dağına younlaşsın derim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Jul 2008
![]() |
Ben bazı efsaneleşmiş bazı olaylara inanıyorum.19 yy.Balkanların şekillendiği yıllardır.Özellikle Önce Karadağ(Çetine)sonradan Bosna ve Karayina bölgeleri ardından Şarki Rumeli Başkenti Stara (eski)
Tırnova sonra Fılıbov(Filibe)idi .bu dönemin olaylarını Fransızca eserlerden öğrenebilirsiniz.Çünkü,Bulgaristan prensliği ile güneyinde yer alan Şarki Rumelinin birleşmesiyle Bulgaristan krallığı kurulmuştu.Bu olaylar olurkende Meriçin Batısında Garbi Trakya Cumhuriyeti,Gümülcinede kurulmak zorunda kalmış ancak kısa ömürlü olmuştu.sonradan BulgarKrallığına ardından Yunan Krallığına iltihak ettirildi.Sanırım Lozan Antlaşmamızın en önemli bir unsuru olan azınlıklar ve Batı Trakya konusunda isteklerimiz yerine getirilmiştir.İşte o gün bu gün Batı Trakya Türkleri değişen Dünya şartlarına göre haklarını Hukuklarını korumaktadırlar. Bu anlaşmanın sağlanmasına Rahmetli Atatürkümüze ve rahmetli İsmet İnönü ve heyette yer alanlara borcluyuz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
![]() |
Gelelim Volçan'a Şaki olduğu kadar Patriot,yani Bulgar vatanseveri koyu Ortodox bir adamdı.Günümüz Sırp Çetnikleri gibi bir yerlerden emir alıyordu.Çünkü Volçanın ve adamlarının Ortodox ve Kilisenin güdümünde idiler.İstedikleri hareketi yapabilme hakkına sahip idiler.
Eski Bulgar Çarlığı siyasi haritasına bakacak olursanız ,Makedonyanın tamamı ;Güneyinde Yunan toprakları içinde kalan Atamızın doğdu il yani Selanik,kavala,serez,batı trakyanın ve de Doğu trakyanın tamamını kendi egemenlikleri altında göstermekte idiler. Bu haritaya büyük Bulgaristan diyorlardı.Dayanakları Bizans dönemi siyasi ve dini birliğinin olması her ikisinin Ortodox olmaları ,ve aynı zamanda eski Bizans monarşisine akraba olmaları idi.Ancak modern çağların gerektirdiği gerçekler oluşunca bunlar bu hayallerinden vaz geçmiş görünmekteler. Selamlarımla |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
![]() |
Bu volçan denilen adamın hayatını ,bizde söylenceden ibarettir ancak,Bulgarcanız ve Fransızcanız varsa,Bulgar Çarlık tarihinde öğrenebilirsiniz.
Selamlarımla |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
Tecrübe Puanı: 12
![]() |
osmanlı kayıtlarında wolçan hakkında bilgi var
nasıl yok "tutsakov" ? bir belgede şöyle yazıyordu wolçanın bir keşifçimiz bize osmanlının yakın bir köy civarında kamp kurduğunu söyledi ve sayıca bizden fazlaydılar bu bölgeden bir tek para almadan tüm girişleri acele bir biçimde kapattık ve ana girişi kale duvarı gibi ördük ve bir daha sanırım açılmaz ve bir seher vakti osmanlı ile çok büyük bir çatışmaya girdik bizden 300 adam öldü ve osmanlıdan tahmini 1000 civarı adam öldü kaçmak zorunda kaldık ve bir çok adamımız esir düştü ormanı yakarak oradan kaçtık canımızı zor kurtardık. bu bilgiyi osmanlı arşivlerinde buldum aynen doğru çıktı wolçanın belgesinde yazanlar. ama osmanlı belgesinde wolçanı yakaladıklarını yazıyordu ama yakalayamadılar ve wolçan kaçtı. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
![]() |
osmanlı arşivlerine devletten izin alarak ulaşabilirsiniz
ve eşkiyalar ile ilgili internette osmanlı arşivi bulamazsınız! ancak izinli araştırma yapılabilir ve ne amaçla araştırma yaptığınızı bildirmek zorundasınız ![]() saygılar.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
King Hakli Izin Alabilirsen Arşivden Gerekli Bilgileri Alabilirsin Fakat Bayaği Prosüdürü Var Bununda.
|
|
|
|
#10 |
|
|
işaretlerin bazılarının yanında ''W'' harfi görmelisin...
|
|
|
|
#11 |
|
Member
![]() |
arkadaşlar bu volcan asılarakmı öldürüldüydü karıştırdım walla yaa
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Dec 2008
![]() |
woolçan la ali bey istanbulda yeni çeri ayaklanmalarında topkapı sarayınde ne kadar (450 ton) altınları 70 adet gemiye yüklendi yeni çeri bastırıldıgında altınlar geri donecekti ama altınlar geri dönmedi kara denize açıldılar bir muddet gittiler bi yere girdiler hamsiciler denen bir yere burda çelalede sıkıstılar karadan da 400 kadar kendi adamlarınca da takip ediliyorlardı derenin boyunda gemileri yaktılar altınları 400 atlı turutbuku denen yere boşaltılar..................... yanık değirmen , taş oluk , 7 taşlı havuzlu değirmen , 5 gözlü kuru dere uzerine laleli kopru, devrant denen yer şimşirlik mıntıkası ( özel dikilmiş şimşir agaçları) ve kadın mezarları olması gerekiyo birde 1210-1227 bu tarihleri bilenler var mı?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Junior Member
![]() |
wolçan bulgaristana kaçtı ve orda öldü ali beyde türkiyede izini kaybettirip mollalık yapmış........
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Member
![]() |
saol gkhan kardeş ayrıca sitemize hoşgeldin
bu arada herkesin mubarek kurban bayramını mübarek eder büyüklerimin ellerinden arkadaşların gözlerinden öperim |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Super Moderators
Tecrübe Puanı: 19
![]() |
Bu tarihlerin konuyla ilgisini kuramadım.Biraz açar mısınız ?
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Junior Member
![]() |
yaptıkları değirmenlere orman ceşmelerine köprülere bu tarihleri vurdular ve osmanlı tugrasını kullandılar
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Aug 2008
![]() |
bılgılerınıze ve ılgınıze tesekkurler
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
![]() |
slm.ustalar.bu eşkıya volcan eski ismi pelekanon,,şimdi,ki ismi ile SUTANBEYLİ de de aktf oldumu,yani burda da faliyette bulundumu.yardımcı olurmusunuz lütfen...
![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Feb 2009
![]() |
![]() ![]() ![]() [quote=King;10946]osmanlı arşivlerine devletten izin alarak ulaşabilirsinizve eşkiyalar ile ilgili internette osmanlı arşivi bulamazsınız! ancak izinli araştırma yapılabilir ve ne amaçla araştırma yaptığınızı bildirmek zorundasınız ![]() saygılar..[ sayın king aydın köylümüsünüz?cvp bekliyorum |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
volcan bulgar degil arkadaslar rum yani yuman nerden uyduruyorsunuz
|
|
![]() |