![]() |
|
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Eşkiya Belgeleri Eşkiya belgeleri hakkında genel bilgiler |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Dec 2009
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
ülkemizde binlerce eski yeni sahte mahte değirmen var.mağara var. kale var.şelale var.affınıza sığınarak,bunlarla bir yere varılmadığını gördüm.kudret hamamı,diye bir yer duydum ve kudret hamamından öyle her yerde yok.araştırmaların bu yönde daha yararlı olacağı kanısındayım.mesela benim bildiğim bir kudret hamamı var. ve bu hamama yakın bir yerde bir keman bir metre arkasında bir bakır kulpu bunun altına paralel birşekilde otuzar santim üç adet çizgi ve çizgilerin hemen sol tarafında sigara paketi büyüklüğünde üç dikdörtgen oyuk bunun 500mt. karşısında kazan kadar bir taş yukarıdan yuvarlandığı belli üzerinde xxl lin 20 cm solunda w harfi var w biraz daha büyük bu taşın 50mt arkasında 80x80x2.50 boyutlarında ana kayadan yontulmuş bir kaya batı tarafında 15cm bir kabartma put var 10 adım önünden küçük bir dere akıyor...fotoğraf yok..
Konu eskişehirli sucu tarafından (25.12.2009 Saat 19:56 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Dec 2009
![]() |
bu işaretler kalemden çıkma çok net,çokta eski değil 150 veya200 senelik bende 3 tane üniversiteye giden evlat var.malum herkesde olduğu gibi sıkıntı var..ben öyle her yeri kazan kurcalıyan biri değilim.ben orayı 7 sene önce tesadüfen gördüm yanlız çok net.saygılar bendende...yani av yaparken tesadüfen gördüm.bu arada av köpeğim öldü köpeksiz ava gidemiyorum bana bir köpek hediye eden olursa çok sevinir ve çok teşekkür ederim..herkese bol bol nasipler...
Konu eskişehirli sucu tarafından (26.12.2009 Saat 11:38 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banlı Üye
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
![]() |
bende aslen eskisehirliyim hemsom
su put dedigin nasıl bir put aile putumu kabartmami yani yoksa oyma bir putmu senin bu dediklerin eskisehir ilr cifteler arasinda olabilimi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Feb 2010
Tecrübe Puanı: 4
![]() |
Kudret hamamı bergama paşa köyde ilgilenen arkadaşlara saygılar...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
![]() |
kudret hamamı dediğin yer uyuz pınarı mı ?
ayrıca dediğin işaretler sarıcakaya da mı?
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Feb 2010
Tecrübe Puanı: 4
![]() |
SEVGİLİ KARDEŞİM uyuz pıramı bilmem ama uyuz ılıcası derler çünkü burada büyük yaşantı var şu an alyona diye geçiyor SARI KAYA diye bir düzlük arazi içi ılıcaya 500 adım tepe ada gibi harman yıgını gibi yer var buraya paşa köprü paşa ılıcası bergamada saygılarımla....
|
|
|
|
#7 |
|
Super Moderator
![]() Üyelik tarihi: Aug 2008
![]() |
Eskişehirli arkadaşım o bölgedeki tek gerçek kudret hamamı çatak deresi içerisindedir. Gergef kayası ona bitişik şahin kayası bunun tam karşısında kartal kayası gergef kayası üzerinde suyun geldiği yönde kudret hamamı vardır. Kudret hamamının üzerindeki kaya sarmaşıklı kaya bölge olarak burada isen güzel işaretler bulma ihtimalin bir hayli yüksek ancak bu bölgedeki işaretlerin %90 lık kısmı sahte ( Topal ayı - 99 okkalık kantar vb.. ) sahte işaretlerle gerçeklerini ayırmak içinde çok sağlam bir belge gerek ( Malum kimse canını ortaya koyarak elde ettiği parasını altın tepside bizlere sunmaz ) yinede bol şans.
|
|
|
#8 |
|
Member
![]() Üyelik tarihi: May 2009
![]() |
Herkese selam....
Sarıcakaya -Sakar ılıca'da kudret Hamamı var oraya termel tesisler yapılmış. ikincisi Harmankaya bölgesinde üzümlü köyünden Harmankaya istikametine giderken sağda Yerden 3m. yukarıda soba borusu kalınlığıda kayadan akıyor.sıcaklığı 40 derece cıvarında.250-300m. aşağıda ana dereye karışıyor,Aşık hasan köprüsü buranın sol tarafında.Ana dereden hamam suyuna doğru 100m. kayalardan yol açılmış. Bazı Kayıtlarda faytonun parçaları dağınık vaziyette atların kafaları dördü farklı yönlerde yazan fayton bu bölgede.Saygılar. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|