![]() |
|
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Eşkiya Belgelerinde Adı Geçen Bölgeler Belgelerde adı geçen bölgelerin bilinen/bilinmeyen yönleri |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Feb 2010
Tecrübe Puanı: 4
![]() |
karakütüklük sivri tepe sarı kız mezarı kara göl tavşan oynagı dede mezar denilen bir yerde olması lazım,bölgede bir yunan karakolu okçular köyü olacak dikat edilmesi gereken işaretlerimiz 45 çeken kantar kayada çizme, üç kuş resmi çizme, 2 metre açılmış lahit mezar çeşme ahırı olarak kullanılmış veya kullanılıyor olması lazım, lahitte bir gül resmi olacak, lahitten yukarı kale harabeligi olacak, dede mezarda 4 adet taş dört köşesinde taşın birinde bir ok birinde kalp olacak dede mezarın oldugu tepeye akmaz derlermiş, sarı kız mezarı bir çeşme önünde yol gider 45 adım daga dogru olacak, köy ile dede tepe arasında degirmen olacak, degirmenin adı daglı hasannın degirmeni derlermiş,bunun altında ılıca varmış ılıcada bir taşta 7 küçük istavruz olacak, BÖLGE HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR olursa yardımlarını bekliyorum.SAYGILARIMLA BERGAMALI
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Apr 2009
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
bır yer buldum uc tane pınar ayrı ayrı pınarlar le seklı yapmıs ve pınarın bırıde yolun boyunda vede kurnasının bı tarafında ok bı tarafında anahtar resmı var ve pınarın 5 6 metre karsısında mezara benzeyen bısey var dedıın gıbı 4 5tanede buyuk tas var ve taslarda ısaret var ama anlasılmıyor ve bunların karsısında mera var meranın bıttı yerde da var bu cesmeler da ıle koyun arasında dere yataı yerde ufak bı dere bıle varmıs eskıden ve o koyde eskı bı karakolda var ama bu yerlere uzak cok enterasam yerler senın aradın cıvarı bellımı
Konu ahaso tarafından (27.02.2010 Saat 01:46 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
![]() |
SEVGİLİ KARDEŞİM konuyu çok açık anlattıgımı sanıyorum eger yazılarımı yani karakütük okursan çok net yazdım. ilgine teşekür ediyorum. SYGILARIMLA....
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
Tecrübe Puanı: 11
![]() |
Baba şahintepe kardeşim bu karakütüklük değil de karakütük olabilir mi.okçu köyü de buraya beş km.ayrıca aynı bölgede sarı meşelik de var.okçu köyüne yakın yağmur duası yapılan bir yatır da bulunuyor.kara göl buraya biraz daha uzak.bu bölgede kara kaya ve türbe tepe var.tabi bu yerler bir kaç yerde olduğu için hangisi doğru bilemem.benim dediğim yer kara deniz bölgesinde sinop sınırları içinde.selamlar.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
![]() |
sevgili kardeşim teşekür ederim ben sana katılıyorum ama ben o sarıkızda iki gece yattım.saygılarımla BERGAMALI...
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Apr 2009
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
............
|