DefineYolu.Com

Geri git   DefineYolu.Com > Belgeler > Eşkiya Belgelerinde Adı Geçen Bölgeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Eşkiya Belgelerinde Adı Geçen Bölgeler Belgelerde adı geçen bölgelerin bilinen/bilinmeyen yönleri

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 22.06.2008, 00:44   #1
Silver
Forum Administratoru
Silver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 66
Rep Derecesi : Silver will become famous soon enough
Standart Halkalı Kaya

HALKALI KAYA
Değirmene gelen kaynak tam ikiyüz arşın mesafede gelmektedir. Buradan su içerken dizimizi dayadığımızda beyaz taşta küçük bir put (istavroz) vardır. Altına da bir bakraç altın konmuştur. Değirmenin altında bir yol vardır, kuzey istikamete doğru takip edersek, bir karman (harman) mevkide kesik bir kova göreceğiz bu kayanının ortasına bir demir halka çakılıdır. Bu taşın yukarısında batıp, çıkan su kolsağı vardır. Bu anlı kesik kayanın sol tarafında üç, dört kişinin barınacak bir taş kovuğu göreceğiz. Bu kovuk taşın orta yerinin altındaki iki öküz yatacak kadar bir kovuk var. Burada dört yük altın ve zinet eşyası vardır. Alması çok zordur. Buranın sağ tarafında camii mihrabına benzeyen bir yapma oyuk vardır. Bu mihrabın altına bir fıçı altın yerleştirilmiştir. Bununda solunda tosbağa resmi yapılmıştır. Buranın karşısındaki kayada koltuk resmi yapılmıştır. Koltuğa oturup karşıya bakarsak gözlük biçiminde halkalı kayayı görürüz. Halkalı kayanın üzerinde üç adat lahit vardır. Ortadaki lahitten ikinci kapalı halkayı sökersek Halkalı Kayanın altında bir mahzen vardır. Bu mahzene inersek, Halkalı kayanın gözlük biçiminde görülen halkasının yere doğru hizasında yakın bir yerde horasan bir kapı vardır. İçeride çok miktarda dekyanus altını, eski heykeller, çok miktarda külçe altın vardır. Biz bunları hazır bulduk kapadık. Halkalı Kaya’ya sırtımızı verip, sarp kayalardan aşağı döşeme taşlı Bağdat yoluna ineriz.

Bu yolu arkalayıp, oradaki dereden karşıya geçeriz. Yokuşu tırmanırsak bir, iki harabelik yere geliriz. Harabenin önünde, çayırda üç taş yığını vardır. Ortadakini açarsak, bir değirmen taşının altında bir kazan altın. Bu havalide sahte bir çok işaret yaptık.

Daha yukarıdaki kayalıklara çıkarsak, kalemden bir oturak taşı görürüz. Üzerine oturunca, anlı kesik kayadaki halkaya aynı hizaya geliriz. Halkalı Kaya 24 Metre yüksekliktedir. Yerden 18 metre yüksekliğindeki halka iki yataklıdır. Her iki tarafta yatan halka içinde doksan okka altın vardır. Halkalı Kaya, illegal örgütümüzün en son kapattığı yerlerdendir. SENE: 1834

Bu Halkalı Kayanın sağındaki boğaz içinde, suyu ayakta içilebilecek, taş oluktan akan bir çeşme vardır. Çeşmenin önünde büyük taşlarla yapılmış olan bir yer. Altında büyük bir mahzen vardır. Çeşmenin önündeki sırtta sinekli mağarayı buluruz. Bu mağara, Halkalı Kayanın karşısındaki sırtta, yamaçta bir yerdir. Sinekli mağaranın içine girilince, orta yerdeki dikili taşın yanında bir delik, sağ tarafında nal resimleri vardır, daha ileride yol ikiye ayrılır. Sol yol tehlikelidir. Mağaranın ortasında yakın bir yerde kuyu vardır. Kuyuda bir kazan altın mağaranın sağ yönünde dört oda vardır. Odalardan bir kapalıdır. Bu odaya iki bin okka altın koyup odayı kapattık. Bu odadan aydınlığa çıkan bir yolda, bir taşın ortasın da örme bir kuyu, kuyunun örüldüğü taban taşlarında put resmi vardır. Bu kayadaki varlığı grubumuz daha saymadı. Buradan çıkan yol, dışarıda iki patikaya ayrılır. Biri taş döşemeli eski Bağdat yoluna gider. Halkalı Kaya’nın önünden geçen eski döşemeli Bağdat yolunu takip edersek, sırtta çimen kalesini görürüz burada bir türbe vardır. Türbeye sırtımızı dönüp ileri bakınca manda büyüklüğünde bir taş görürüz. Taşın ortası oyuktur. Bu taş kalenin ana mahzenine giden yolu kapatmaktaydı.

Sinekli mağaranın diğer kapısına çıkarsak, biraz ileride yol ikiye ayrılır. Sağa gideni kazana benzeyen bir kavis çizerek, Kudret Kalesinin dibine gider. Kudret Kaya, on dört metre yükseklikte önü ovaya açılan bir yer kalesidir. Bu kayanın batı üstünde, yaptığımız dört basamaklı merdiven vardır. Alttaki basamakla altında bir küp altın vardır.
Silver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.10.2008, 17:47   #2
mauzerr
Uye
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : mauzerr is on a distinguished road

abicim bunların hangi şehirde olduklarını nden söylemiyosunuz:-)
mauzerr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2009, 01:46   #3
trakyayildiztr3
Uye
Rep Derecesi : trakyayildiztr3 is on a distinguished road

aynen abi hangi şehirde olduğunu yada bölge tarif edebilirmisin.volçan olmasın???.saygılar...
trakyayildiztr3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2009, 05:05   #4
havasli
Banlı Üye
Rep Derecesi : havasli is on a distinguished road
Standart akil isi

sehir bence bursadir cunku halkali kaya oaradadir zaten onun civarinda yaklasik 12 sene evel yolgenisletmesinde dozer bir kazan altin cikardi bunu butun bursa bilir o halkada tarihi cok eskiyedayanir cok hakimtepededir soyle diyeyim henuz bursa eski tarihlerde sular altinda imis o tepedeki halkada arka tarafi balikci koyu harabeleri var tekneler baglanirmis zaten anlatitan olaylaro mesafede gecer size bir sir vereyim kapali kaya denilen yer su an kaplikaya mevkisidir ama oralarda define aramak tehlikelidir acemi isi degildir cun ku bunu eskiler bilir cok defineci failimechul oldurulmustur deataya giremicem ayrintili bilgi icin ben amerikadaki mailim yardimci olurum

Konu herculesANK tarafından (09.02.2009 Saat 05:20 ) değiştirilmiştir..
havasli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.02.2009, 11:30   #5
tyrian

Bir tanede İstanbul halkalı semtinde var adı zaten ordan geliyor bilginize.
Alt 28.03.2009, 00:46   #6
önder
Uye
Rep Derecesi : önder is on a distinguished road

aslında ben de brsalıyım kaplıkayaya yakın biryerde oturuyorum kaplıkaya tarafında çok hazine bulundu zamanında ister inanın ister inanmayın bundan 1 sene önce dere kenarının yanında kazı yapmışlar gece yalnız tam 12 tane küp çıkardılar altın dolusu altınları yüklerken jandarma enseliyor bunları kaçamadılarda sonrasını bilmiyorumm altınları devlet almıştır zatende hatta olay gaztesinde bile yazdı yanii ama çok sakat yerler jandarma çok geziyor rahat vermiyorr hatta arama filanda yapıyor oralarda görürse
önder isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2009, 00:51   #7
önder
Uye
Rep Derecesi : önder is on a distinguished road
Thumbs down

halkalı kayayada ço gittim birşey yok magra var büyük sakat yerde zaten çıkmasıda zorr milyonlarca insan girmiş çıkmış işaretleri filan dalan etmişler çokta göze batıyon çıkarken yol kenarında hemen arkadaş abartmışş hemde çookkk
önder isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.01.2010, 23:04   #8
kantura
Forumla ilgili uye
kantura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübe Puanı: 6
Rep Derecesi : kantura is on a distinguished road
kantura - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart kaNtura

abartma yok dostumm.. arkadaşın anlattığı şeyler wolçan hazinesi ile alakalı.. ve doğu karadeniz sahillerinde olduğu söyleniyoo..

bu halkalı kaya .. isli mağara... 3 gemi resmi vardıda bisürü daha wolçan hazinesi bölgelerinii bizde çok araştırdık.. ama milletin bi dediği bi dediğini tutmuyoo bu wolçan zaten hersakladığıı hazineye 7 papaz büyüsüü yaptırmışş.. biri wolçan dediğinde benii hiç heycanlandırmıyoo çünkii imkansızz bu adamın sakladığıı hazineyi bulmak..

bizler için en idaeli mezarlar ve eşkiya gömüleri
kantura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.01.2010, 19:59   #9
exadus75
Forumla ilgili uye
Tecrübe Puanı: 10
Rep Derecesi : exadus75 is on a distinguished road

yanlış hatırlamıyorsam amasrada koy olan bir deniz kenarında delik halka gibi bir kayalık hatırlıyorum.
exadus75 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.02.2010, 23:43   #10
baba_sahintepe
Aktif uye
baba_sahintepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübe Puanı: 5
Rep Derecesi : baba_sahintepe is on a distinguished road
Standart halkalı kaya hakkında

sayın üstatlar halkalı kaya herkişinin araya araya ömrümüzü tüketti rahmetli dedemler ve onun arkadaşları ve yunan usta bay yorgi senelerce tırakyada aradı bulamadı. onlardan dinledim ve duydum halkalı kaya çanakkale ve akdeniz arasında bir bölgede çandarlı körfezinde bende çok araştırdım 3 halkalı kaya buldum ama bilgim yetmedi 1 ci halkalı kaya yeniköy civarında ovada bir ada üstü kale yaşantısı demir kazıllar çakılmış ve buraya arı kayası diyorlar burada merdivenler ve kapalı mahsenler oldugu biliniyor 2.halkalı kaya karaca köyü ve karaca kaya denilen yerde burada kale bu kalede zirveden merdivenler yedı oturak kayaya oyma göl papazın evi at damları sahin kaya gemi kaya degirmen dere DAVULCU KÖYÜ CALTI KÖYÜ ve KURT TEPE var kazan kaya ve kara hasan köyü 3 Halkalı kaya çok enterasan kapı kayada içeri 300 adım didiyorsun kale kapısına varıyor tek gözlü köprüden içeri giriyorsun üstün enaz 250 300 metre 100 derece dik kayalık bunun üstüne kuş olup uçarak çıkmak lazım halka kalenin denize bakan kıble istikametinde bir oturak koltukyan halkayı görüyorsun merdivenlerle halkaya çıkıyorsun ve halka amanet alınmış sonra yazacagım,
baba_sahintepe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2010, 10:56   #11
angona61
Uye
Rep Derecesi : angona61 is on a distinguished road

slm arkadaşlar halkalı kaya için birazbende birşeyler ekleyeyim ben trabzonluyum söylenenlere bakılırsa en az 8 yerde halkavar hepsi farklı
kimi küçük kimi büyük kimi 1 .2 .3 .
tane olduğu söyleniyo bnlardan birtanesinin yerine gittim kaya var koltuk var ama haşka yerindeyok
birtanesine gidemedim onun için 2 halka birbirine geçmiş diyorlar bu bölgede
hora tepe var kutret kalevar (tepede kayalık biralan ahlangözveya ...)
karahasan deresivar cenevizlerden kalma kale var derede kazan resmi olan bir kaya var balıklı obası var karadağ var karagöl var üzümllü ceşme var gemence resi varolduğu söyleniyor ama gemenceyi gören yok sinekli mağara var isli mağara var gemi kaya var ama çok büyük sahilden bakıldığında görünecek şekilde kirazlıvar var var oğlu var ama neresinde nevar hiçbirinde söylenen ler yok
angona61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2010, 22:10   #12
dilo06
Aktif uye
Rep Derecesi : dilo06 is on a distinguished road
Standart x

Alıntı:
angona61´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
slm arkadaşlar halkalı kaya için birazbende birşeyler ekleyeyim ben trabzonluyum söylenenlere bakılırsa en az 8 yerde halkavar hepsi farklı
kimi küçük kimi büyük kimi 1 .2 .3 .
tane olduğu söyleniyo bnlardan birtanesinin yerine gittim kaya var koltuk var ama haşka yerindeyok
birtanesine gidemedim onun için 2 halka birbirine geçmiş diyorlar bu bölgede
hora tepe var kutret kalevar (tepede kayalık biralan ahlangözveya ...)
karahasan deresivar cenevizlerden kalma kale var derede kazan resmi olan bir kaya var balıklı obası var karadağ var karagöl var üzümllü ceşme var gemence resi varolduğu söyleniyor ama gemenceyi gören yok sinekli mağara var isli mağara var gemi kaya var ama çok büyük sahilden bakıldığında görünecek şekilde kirazlıvar var var oğlu var ama neresinde nevar hiçbirinde söylenen ler yok
arkadaş amma atmışsın yahu bu kadarda olmaz ben bazı yerleri bilmesem inanasım gelirdi valla karadagın ne oldugunu dahi bilmiyorsun
dilo06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.04.2010, 12:53   #13
angona61
Uye

dilo 06 kardeş çok atan kişi karşısındaki kişinin de çok attığını sanar sen nereyi biliyorsun bilmem ama gemi kayası hava güzel olunca çarşıbaşının sahilinden bakdığın da görünüyor kutret kale yine çarşıbaşı ile fakfıkebir arasında yüksek biryerde hora tepe ahlangöloz veya ayran gölez diye biryervar aranın aşağısında halkalı kaya (halkarasın da gemi halkası )
hıdırnebide (şeytan kayasında (üzerinde sahte şehit mezarı var) )hıdırnebiden devam edersen balıklı obas şahinli karadağ sis dağı hepsi geniş alan içerisinde burada daha buna benzer vs yerler şimdi burda atan bensem
isbatıkolay trabzon akçaabat çarşıbaşı vakfıkebir li olan varsa bu söylediğim yerleri bilirler eğer yoksa trabzonun yaylalarına bak karadağın şenlileri hıdırnebinin şenl
vs vs hebsivar daha olmadı yazın gel hemde yaylaları görmüş olursun
bu arada bir halka haçkalı baba yaylasında vardı şimdiyerinde yok
kayanın resmini ve kolduğun resmini resimli işaretlere (halkasız kaya) di
ye konu açdım şimdi burda buralar var parası var yok bilmem dersen ben alırım buyur trabzona yok buralar değil dersen sen söyle senin yerlerin nerde
Alt 16.04.2010, 17:35   #14
baba_sahintepe
Aktif uye
baba_sahintepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rep Derecesi : baba_sahintepe is on a distinguished road

Alıntı:
dilo 06 kardeş çok atan kişi karşısındaki kişinin de çok attığını sanar sen nereyi biliyorsun bilmem ama gemi kayası hava güzel olunca çarşıbaşının sahilinden bakdığın da görünüyor kutret kale yine çarşıbaşı ile fakfıkebir arasında yüksek biryerde hora tepe ahlangöloz veya ayran gölez diye biryervar aranın aşağısında halkalı kaya (halkarasın da gemi halkası )
hıdırnebide (şeytan kayasında (üzerinde sahte şehit mezarı var) )hıdırnebiden devam edersen balıklı obas şahinli karadağ sis dağı hepsi geniş alan içerisinde burada daha buna benzer vs yerler şimdi burda atan bensem
isbatıkolay trabzon akçaabat çarşıbaşı vakfıkebir li olan varsa bu söylediğim yerleri bilirler eğer yoksa trabzonun yaylalarına bak karadağın şenlileri hıdırnebinin şenl
ye konu açdım şimdi burda buralar var parası var yok bilmem dersen ben alırım buyur trabzona yok buralar değil dersen sen söyle senin yerlerin nerde
kardeş seni tebrik ederim çok açık ve net yazmışın yerler orada ama kim geziyor oraları bendeki volçanın öldügü yer orada dilimli ada varmı orada var sa iki satır yaz saygılar BERGAMALI...
Alt 16.04.2010, 22:32   #15
dilo06
Aktif uye
Standart x

Alıntı:
arkadaşım bu yerler trabzonda degil volçanın bütün hayali büyük bulgaristanı kurmaktı başkentte üsküp olacaktı ama beceremedi ruslar sattı onu çogunu bulgara taşıdı bir kısmınıda marasa malın yüzde yetmişi maras ta yani yunanda kalmış bı yer ben belgeyle ispatlıyorum diyelim kızılagaç taraffına yerler yapmış belgelerini çıkartmış ama boş yerler gitmiş bulgara yunana taimış malı yerler bir yerde gözüküyor ama degil hep dagınık çatalçada bir yer yapmış ama boş gerçegini bulgar sınırına yapmış aranılan yeride gözümle gördüm hep aldatmaca adam üç tepeleri herkez arıyor nerde bak bulgarda işte kimse bulamaz dedigimde inanmıyor bazı haritalar var bütün yerleri sıralamış arka arkaya herkes sahte diyor gerçek ama yanıltmaca en az 50 km var araları
Alt 16.04.2010, 22:44   #16
dilo06
Aktif uye
Standart x

Alıntı:
baba_sahintepe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kardeş seni tebrik ederim çok açık ve net yazmışın yerler orada ama kim geziyor oraları bendeki volçanın öldügü yer orada dilimli ada varmı orada var sa iki satır yaz saygılar BERGAMALI...
selam baba şahin benim bildigim kadarıyla volçanı adamları sıgınaktan çıkarken kafasının kesildini biliyorum ama senin dedigin yer degil burası beştepelerde öldürüldü volçan hep şaşırtmaca beş tepelerin oldu yerde üç tepeler var herkesin araddıgı üç tepe hep şaşırtmaça buranın bende bilgisi yok volçanın adamı apollon çaldıgı parayı sakladıgı magarada orda tam inçeleme imkanım olmadı çok berbat bi yer araba girmez çamur yol yok beş tepelerle ilgili yazı yazmıştım kimse bilmniyor bunun bilgisini olan da vermez gel desem gelmez dedim ya kimse inanmıyor ama allah kime kısmet yazdıysa kısmeti olan ları zamanı gelinçe birbirlrini tanımasalar bile buluşturur kısmetlerini veriir yeterki allahtan canı gönülden iste
Alt 14.06.2010, 13:35   #17
angona61
Uye

Alıntı:
baba_sahintepe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
DİLİMLİ DEĞİL AMA ADA DERESİ(ADACIK) DİYE VAR

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil