![]() |
|
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Eşkiya Belgeleri Eşkiya belgeleri hakkında genel bilgiler |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Feb 2010
Tecrübe Puanı: 4
![]() |
KAYNAK BİLGİSİ MENEMENLİ CAMAL DEDE RAHMETLİ onda bir harita vardı bütün bu volçanbilgileri aşa yukarı sitedeki arkadaşlarımla birbirine benziyor degirmenler kaleler kırk katır falan dede kendisi 50 yıl dumanlı dagı adım adım gezdi bizde aradık sonunda bize nasihat etti dedi bundan sonra bu bilgileri aramayın.ona bir gün bir hasta gelmiş dede hocalıkta yapıyordu adam BANDIRMANIN İSTUNBUL tarafında bir dag köyündemiş adam başlamış dede ile define anlatmaya benim babam çobanlık yapıyormuş yıl 1905 te dagdan denizi seyrediyormuş bir gemi çay agzına yanaştı karadan kırk elli kişilik atlı bir gurup geldi gemideki yükler atlara sarıldı atlar yola güştü bende uzaktan takip ettim bir gece yol yürüdük yeniköyyü geçtit ve kara daga sardıklarında atlar degişti adamlar geri döndü ben ikinci gurubu takip ettim üç kişi kırk yüklü üç binek at vardı. bunlar dik ve canavar olan bir dere boyu dag yoluna girdiler.ben geri döndüm sanra askerlik çagım geldi asker gittim. askerde esir düştüm orada tesalüf paraları taşıyan subayı tanıdım o dedi ah o delikli taş para taşıya taşıya bizi öldürdü.dedim ne taşı iki metre yüksek altı metre geniş olan taş sarı meşelikte.bilginize saygılarımla....
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Apr 2009
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
sayın baba şahin tepe
karadağ ve karatepe mrvkiğini iyi biliyorum.yaklaşık 2 yldır o bölgede raştırma yapıyorum.birçok işaret gördüm ve fotoğrafladım.şimdilik sadece bilgi toplama durumundayım.bu işlerin iki günde olmayacağını bilecek kadarda dememiyim var.elinizde delikli kaya ile ilgili başka bilgiler var mı.o bölgede garçakten çok yüksek yamaç ve o yamaçların dibinde derin dereler var. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
![]() |
evet arkadaşım o bölge gerçek bölge ben bu konuda çok iştişare ettim iki defa yunanistan seyatım oldu orada ve balkanlarda bu yer aranıyor ama son parmaksız osman amca anlattı bilgi dogru bilgide hiç işaret aramıyorlar sadece bölgede yunan karakolları ve tarla koru ve köylü isimleri var tek anlamadıgım bu yerin başka bölgelerde benzeri varmı.
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
![]() |
merhaba
aranılan köylü isimleri ve benzer özel isimler elinizde varsa bölgede araştırma yapabilirim.bu konu hakkında adı geçen diğer bölgeleride dolaştım.ama bu bölge kadar eşkiya işareti olan bölge ben görmedim.(yanlış anlaşılma olmasın benim gördüğüm kadarı ile) bilgi paylaşırsanız öğrendiklerimi burada yada özelden size bildiririm.kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
![]() Üyelik tarihi: Sep 2009
Tecrübe Puanı: 6
![]() |
Sayın, Bergama lı kardeşim.
deliktaş benim elimde fakat eğer aradığın delik taş ise ? diger yönden daha önce site de bu isimleri belirttim. şöyleki ; Hasan oğlu hasan-arap ismail-arap ali-koca laz-gevur ibrahim-koca mustafa- kara yılan- yöre isimleri bunlar dumanlı etekleridir.... kavgalı tarla-sultan yaylası-piç yaylası-karacalar-karadere- dumanlı dağı-kara tekke-şifa-göktepe bunlar da mıntıkalardır. eğer notlarında bunlar geçiyorsa , devamını anlatmak isterim. saygılar.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
![]() |
merhaba
bu bahsettiğiniz mevkiler notlarımda geçiyor.sizdekinleride paylaşırsanız karşılaştıralım.bilgi bilgiyi doğurur.belki sizdeki bir satır bana yada bendeki bir satır size yarar saygılar... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
![]() Üyelik tarihi: Sep 2009
Tecrübe Puanı: 6
![]() |
degerli arkadaşım ben bu konuları detaylı olarak ( Sayın ARCAN arkadaşımın sitede açmiş olduğu ' Volçan va Manoldan kalan son çete bilgileri başlığı') bölümde açıkladım o bölümü okursanız detaylı bilgi alırsınız teretdüd konusunda yine yardımcı olmayı düşünürüm..
saygılar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
![]() |
SAYIN KAKA sevgili kardeşim sana çok açık ve net olmak isterim ama bazı sırları söylemiyorum. Çünkü arkadaşların umudunu çürütmek istemem ben bölgenin neresi konusunda veya hangi il sırırında aşa yukarı bilgi sahibiyim bu konu bizi bölgeye girişi başlatıyor.BEN SÖYLEMEK istedigim marmara bölgesini çok bilmem o bölgeyi bilen arkadaşlarla iştişare yapmak isterim ama sana şunu belirteyim en son bölge bütün paraların toplandıgı yer DELİKLİTAŞTAN AŞAGI DENİZE DORU. SAYGILARIMLA HOŞÇAKAL
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
![]() |
sevgili badghost kardeşim yer kesiinlikle kardadağda bunu bil.şuna cok dikkat et yerler arasında benzetme olmasın çünkü her kişin algılaması farklı delikli taş bir derin vadide. vadi cok dökük ve dik. kayalar beyaz yani sahte mermer veya deli mermer. ilk bakacagın delikli taşta o burunun doğuya doğru cok uçurum ve dik dökük kayalık olması.ikinci bakılacak delik taşın iki metre yükseklik 5-6 adım deliğin devam etmesi ve insan elinden acılmış ve ikindi güneşi bu deliğin içinden karşıya gecer.burasının dereden karşı 100 derece dik kayalar ve 30-40 metre dereden yüksek acık inilmez ve cıkılmaz iki adet magara görünür.3.delik taşınbatı tarafı dik dağ ve orman sarı meşelik delik taşın arkası yüz metre mesafede çok büyük toplanmış veya doğadan taş yığınları. 4. burada patika yol boyunda bir dik beyaz kayalıkta kayaların arasından bir kaynak su gelir burası ayranpınarı.buradan aşağısı 14 hanelik taşçı köyü ve burada büyük taş ocağı var. teferruatı cok devamını sonra anlatırım. Saygılarımla hoşçakal....
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
![]() |
sayın baba şahintepe
havalar bu aralar marmarada çok kötü.dediklerinizi araştırıcam.biraz havaların düzelmesini bekliyorum.bilgi paylaşmaya devam ederseniz sevinirim. dediğiniz yerlerde haraket etmek çok zor.dağa çıktığımda birşey kaçırmak istemem.b,lgiler için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Jul 2008
![]() |
baba şahintepe:ayranpınarı belgeler doğruysa dazali-drazali-tazali diye bir köyde diyor.bu köy iznik in hemen karşısında dağ sırasındadır.taşçı köyü ise bu dazali,ayranpınarı olan yerden aynı dağ sırasını bileciğe doğru takip edersen,taşçı köyüne gidersin.yani bileciğin bir köyüdür.şu anda bu köyde ünlü bir işadamı çimento fabrikası kuruyor.bir çok mermer yatakları var.ayrıca sakaryaya da yakın.ayranpınar-pamukcu yokuşunun bulunduğu dağ sırasıdır.bu dağ sırası bandırmadan,bileciğe ve daha ileriye kadar gider.katırlı dağlarının devamıdır.saygılar...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
![]() |
SEVGİLİ KARDEŞİM BÖLGE ÇOK GÜZEL LAZARE KÖYÜ eski bilgide var o bölgede deniz kenarında bir kale olacak bu kaleye yakın maltepe veya bakacak burnu denilen bölge olacak bu bölgede OSMANLI ZAMANINDA ÇANDARLILI HALİL PAŞA ASKERLERİN BAŞINDA KOMUTANLIK YAPMIŞ YERLEŞİM YERİ diye bilenler olur.bunları araştır denizde adalar varmı araştır adlarını sor lazım çünkü karahasan köprüsü ovada bu kaleye yakın ama köprüyü sel götürmüş. biz buradan 6 saat atile daga deliktaşa varmalıyız. SAYGILARIMLA...
|
|
|
|
#13 |
|
Junior Member
![]() Üyelik tarihi: Jul 2008
![]() |
değerli kardeşim.lazara-dazali-tazali köyü.belgeler doğruysa eğer izniktedir.deniz dediğin yer göldür.şu anda bile köylüler göle deniz der.kale dediğin yer lazara köyünün tam karşısında bulunan iznik kalesidir.surlar hala durmaktadır.kapıları da dahil.fakat ada olunca iş değişiyor.çünkü bu gölde ada yoktur.o zaman istanbul tarafına dönmek gerekir.denizede yakındır.at ile gidilebilir.saygılar.
ayrıca bu tazali-dazali-drazali köyünde eski yerleşim yeri de mevcuttur. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
![]() |
S.A Sevgili kardeşim sizler bu işe anladıgım kadarıyla çok emek çekmişiniz. ben aslında volçan olaylarını biliyorum bunların çok haritasını gördüm okudum yazdım orjinel deri harita daha kınık ilçesi cumalı köyde dedenin öz torununda.bulunuyor bu işleri harita çözmez iştişare çözer her kişi dagları geze geze bitiremez araziyi kim iyi bilirse o çözer. mesela ben bergama bölgesini iyi bilirim sen bursa öteki sakarya banrırma gibi.ASLINDA BÜTÜN ARKADAŞLAR HEPİMİZ BİR TOPLANTI YAPMALIYIZ burada bir kaç gün iştişare etmeliyiz birbirimizi dinlemeliyiz ortak hareket ederek sahte olan bölgeleri atmalıyız gücümüzü buradakiki bölgelere yön vermeliyiz Hepimiz bir olmalıyız yardımlaşmalıyız bu efsaneye son vermeliyiz yoksa bu volcan hepimizi yok edecek.çünkü insan ümütle yaşar..SAYGILARIMLA BERGAMALI...
|
|
|
|
#15 |
|
Member
![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
![]() |
=baba_sahintepe;179090]sevgili badghost kardeşim yer kesiinlikle kardadağda bunu bil.şuna cok dikkat et yerler arasında benzetme olmasın çünkü her kişin algılaması farklı delikli taş bir derin vadide. vadi cok dökük ve dik. kayalar beyaz yani sahte mermer veya deli mermer. ilk bakacagın delikli taşta o burunun doğuya doğru cok uçurum ve dik dökük kayalık olması.ikinci bakılacak delik taşın iki metre yükseklik 5-6 adım deliğin devam etmesi ve insan elinden acılmış ve ikindi güneşi bu deliğin içinden karşıya gecer.burasının dereden karşı 100 derece dik kayalar ve 30-40 metre dereden yüksek acık inilmez ve cıkılmaz iki adet magara görünür.3.delik taşınbatı tarafı dik dağ ve orman sarı meşelik delik taşın arkası yüz metre mesafede çok büyük toplanmış veya doğadan taş yığınları. 4. burada patika yol boyunda bir dik beyaz kayalıkta kayaların arasından bir kaynak su gelir burası ayranpınarı.buradan aşağısı 14 hanelik taşçı köyü ve burada büyük taş ocağı var. teferruatı cok devamını sonra anlatırım. Saygılarımla hoşçakal....====================================== ============================================
SELAM arkadaşlar: Bu dereyi daha geniş bir bilgiyle anlatırsanız sanıyorum sonunda adı kazan dere ye çıkacak.Derin vadi ,balık dagarcık degirmeni filan. Zaten bu delik taş dürbün gibiyse ve ikindi güneşi dagdan tarafından düşüyorda dereye dogru bakıyorsa eh geride görünende dagarcık degirmenidir.Bu dekil taşın üstündende bir patika yol gider ve bu yolda başı kesik kayay varır.Devam ederseniz yazıya daha başka birkaçtane delik taşda var,Mesela hamam ın yakınındaki deliktaş,Bir başkada daha gemi kayada delik taşvar,bir başkada, münübüs büyüklügünde bir kaplunbagnın karşısında var.Ama yazınıza bakılırsa anlattıgınız deliktaş dürbün gibidir ve bu taş kara ormanda ve kazan derededir karşısında dagarcık degirmeni vardır.Bunlar benim gördüklerimdir SAYGILAR |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
![]() |
sevgili kardeşim kara orman ifadede geçer önemli olan delik taştan aşagısı ben o bölgede degirmen aramam bilgim yok. o bölgede iki yer ararım biri kale digeri kartal kaya saygılarımla BERGAMALI...
|
|
|
|
#17 |
|
Member
![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
![]() |
[quote=baba_sahintepe;187583]sevgili kardeşim kara orman ifadede geçer önemli olan delik taştan aşagısı ben o bölgede degirmen aramam bilgim yok. o bölgede iki yer ararım biri kale digeri kartal kaya saygılarımla BERGAMALI...
Selam ustam:aynı yeri anlatıyoruz bence. Delik taşın oldugu yerin hizasından dere aşagı devam edersin 30 dakika kadar aşagıda kartal kaya.Burada bişiy söylemek isterim.Kartalkaya tek başına bir kayaydı , yani sıra kayadegil müstakil bir kayaydı,Ve üstü şapka siperi gibi öne dereye dogru çıkıntılıydı,Ve bu kayanın boyu bir minare yüksekligindeydi,Dere tarafındada beyaz boya gibi kartal dışkısını andıran bir atma renk vardı bu atma renk de olabilir gerçek kartal dışkısıda olabilir ama her gittigimde aynı dışkı ordaydı,Son gittigim 2009 ramazan ayında gittigimde bu kayayı patlatmışlar dereye indirmişler olarak gördüm.Velhasıl aynı konular.Bir farkda burası denizle arası 1000 klm mesafededir.Yani denizle benim dedigim alanın alakası yok birbirine çok uzak.Ayrıca kale den bahsetmişsiniz.En yakın kale vezir kaledir. Konu balkaya34 tarafından (21.03.2010 Saat 11:19 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Senior Member
![]() |
[quote=balkaya34;187805]
Alıntı:
|
|
|
|
|
#19 |
|
Member
![]() |
Evet. Birde Vezir Kalesi yoktur, Vezir Hanı vardır. Vezir Kalesi diye anılan bir yer buyduysanız, biliniz ki farklıdır, başka yerdir.
Neden Vezir Hanı deniliyor, onu da anlatayım. Vezir kelimesi şifredir, Han kelimesi hâlâ yaşıyor. Vezir Hanı ise Bağdat yolu üzeridir. Vezir Köprü'den de bahsediliyor. Ben şahsen onu görmedim, ama bir rivayete göre sel almış götürmüş. Vezir Hanı bir tepenin başındadır, yıkıktır. Kudret Kalenin güneydoğusundadır, Kaleden görünmez, dağ yamacının arkasındadır. Kudret Kalesi'ndeki Kudret kelimesi de şifrelidir. Kalenin bulunduğu yerde doğal üretilen "kudret"ten adını alır. Tıpkı Deyrulzaferan'ın kendi ismini aynı yerde yetişen Zaferan'dan alması gibi. Selamlar
|
|
|
#20 | |
|
Senior Member
![]() Üyelik tarihi: Jan 2010
Tecrübe Puanı: 5
![]() |
Alıntı:
|
|